Bacon And Pimento Cheese Pizza

Bacon And Pimento Cheese Pizza

Προετοιμασία: 16 ώρες 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Δύσκολη

Εκτέλεση: 24 λεπτά

Μερίδες: 2-4

Μαγειρέψτε με: Κλασικό Μαντεμένιο Τηγάνι

____________________________________________________________________

Συστατικά

Ζύμη

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • ¾ κούπας ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (+ 1½ κουταλιά της σούπας για μαντεμένιο σκεύος)

Toppings:

  • 170 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη (περίπου 1 ¼ κούπα, αν είναι χύμα)
  • ½ κούπα σάλτσα για pizza
  • ½ κούπα τυρί pimento
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο μπέικον

Τυρί Pimento:

  • 1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
  • ¼ κούπα μαγιονέζα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 ψητή πιπεριά jalapeno, με τους σπόρους
  • 3 κουταλιές της σούπας πιπεριές σε κύβους
  • αλάτι και πιπέρι

________________________________________________________

Εκτέλεση

Οδηγίες προετοιμασίας: 

  1. Τοποθετήστε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το νερό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί, περίπου 1 λεπτό, για να φτιάξετε μια ακατέργαστη, κολλώδη ζύμη χωρίς ξηρά μπαλώματα αλευριού.
  2. Ξύστε τις πλευρές του μπολ και μαζέψτε τη ζύμη σε μια μπάλα. Καλύψτε για 5 λεπτά.
  3. Ξεσκεπάστε το μπολ και φτάστε κάτω από την πλευρά του μπολ και τη ζύμη, σαν να επρόκειτο να σηκώσετε τη ζύμη. Αντί να σηκώνετε, τεντώστε το κάτω μέρος της ζύμης προς τα πάνω και πάνω από την κορυφή. Επαναλάβετε αυτό τρεις ακόμη φορές, γυρίζοντας το μπολ 90 μοίρες κάθε φορά.
  4. Καλύψτε το μπολ και μετά από 5 λεπτά επαναλάβετε. Περιμένετε 5 λεπτά και επαναλάβετε, στη συνέχεια, άλλα 5 λεπτά για την τέταρτη – και τελευταία – φορά. Καλύψτε το μπολ και αφήστε το να ξεκουραστεί για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, ψύξτε για 12 έως 72 ώρες.
  5. Προετοιμάστε το τηγάνι σας 3 ώρες πριν την ώρα που θέλετε να σερβίρετε την πίτσα σας. Ρίξτε 1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Καλύψτε την επιφάνεια μαγειρέματος και τα πλαϊνά τοιχώματα με λάδι.
  6. Μεταφέρετε τη ζύμη στο τηγάνι και γυρίστε τη μία φορά για να την επικαλύψετε με ελαιόλαδο. Πιέστε τη ζύμη στις άκρες του τηγανιού, ρίχνοντας την με τις άκρες των δακτύλων σας. *
  7. Καλύψτε και αφήστε το να φουσκώσει για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Οδηγίες μαγειρέματος:

  1. Τριάντα λεπτά πριν το ψήσιμο, τοποθετήστε ένα ράφι στο κάτω μέρος του φούρνου και ένα προς τα πάνω. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, πασπαλίζετε ομοιόμορφα 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα σε ολόκληρη τη ζύμη και κουταλιές της σάλτσας πάνω από το τυρί. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  3. Προσθέστε μικρές κουταλιές τυρί pimento πάνω από την πίτσα και πασπαλίστε με μπέικον.
  4. Ψήνουμε την πίτσα στο κάτω ράφι για 18-20 λεπτά μέχρι το τυρί να βράζει και να ροδίσει το κάτω μέρος. **
  5. Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Βάλτε προσεκτικά ένα μαχαίρι ανάμεσα από την άκρη της πίτσας και το τοίχωμα της κατσαρόλας για να μην κολλήσει. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής. Σερβίρετε και απολαύστε!

*Pro Tip: Η ζύμη μπορεί να αρχίσει να συρρικνώνεται. Απλά καλύψτε την και αφήστε την να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά, επαναλάβετε μέχρι η ζύμη να φτάσει στις άκρες του τηγανιού.

**Pro Tip: Εάν η κορυφή της πίτσας δεν είναι έτοιμη, μετακινήστε την στο πάνω ράφι για 2-4 λεπτά. Εάν η κορυφή είναι ωραία, αλλά η κρούστα χρειάζεται περισσότερο ρόδισμα, αφήστε την πίτσα στο κάτω ράφι για 2 έως 4 λεπτά.

Pimento τυρί:

  1. Συνδυάστε τυρί, μαγιονέζα, σκόνη σκόρδου και jalapeno. Ανακατέψτε καλά.
  2. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι βάσει της προτίμησής σας. Σερβίρετε και απολαύστε!

Comments

Log in or register to post comments
Στην κορυφή
Μενού
Κλείσε
Καροτσάκι
Κλείσε
Πίσω
λογαριασμός
Κλείσε