Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά ένα σκεύος εμαγιέ πορσελάνης της RIESS

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά ένα σκεύος εμαγιέ πορσελάνης της RIESS

Ζεστάνετε το σκεύος σωστά: 


  • Τοποθετήστε το σκεύος πάνω σε εστία με την κατάλληλη διάμετρο.
  • Ποτέ μην θερμαίνετε το σκεύος χωρίς περιεχόμενο.
  • Κάνετε επάλειψη λίπους / ελαίου ομοιόμορφα επί της βάσεως.
  • Τώρα ζεσταίνουμε το σκεύος σιγά-σιγά σε χαμηλή φωτιά (ΠΟΤΕ την υψηλότερη θερμότητα και μη χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ τη λειτουργία ώθησης σε φούρνους επαγωγής).
  •  Ζεστάνετε το λάδι μέχρι να αρχίσει να  δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του λαδιού στο τηγάνι.Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε την καύση.
  • Τώρα τοποθετήστε το φαγητό που θέλετε να τηγανίσετε/ τσιγαρίσετε. Από τη στιγμή που το φαγητό γίνεται καφέ και τραγανό, μπορεί να περιστραφεί.

Η  τέλεια θερμική αγωγιμότητα και η λεία επιφάνεια της εμαγιέ πορσελάνης είναι ασυναγώνιστη στο ψήσιμο του φαγητού. Επιπλέον, η χρήση της εμαγιέ πορσελάνης σας βοηθάει να εξοικονομήσετε ενέργεια στο μαγείρεμα.


Μαγείρεμα και εξοικονόμηση ενέργειας:


  • Ενεργοποιήσετε την εστία μόνο όταν τοποθετείτε το γεμάτο σκεύος από πάνω του.
  • Ζεστάνετε το σκεύος σταδιακά, ποτέ δεν αρχίζουμε με την υψηλότερη θερμότητα και δεν χρησιμοποιούν ποτέ τη λειτουργία ώθησης σε έναν φούρνο επαγωγής.
  • Μειώστε την ένταση της  θερμότητας. Αυτό μπορεί να συμβεί γρηγορότερα με τα εμαγιέ μαγειρικά σκεύη, καθώς ο πυρήνας σιδήρου αποθηκεύει τη θερμότητα γρήγορα και ομοιόμορφα, μέχρι τις άκρες, και όχι μόνο στη βάση του σκεύους. Ως εκ τούτου, απαιτείται μικρότερη θερμότητα και τα πιάτα μαγειρεύονται ελαφρά.
  • Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο της θερμότητας. Σβήστε τις εστίες 5 έως 10 λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου μαγειρέματος, και συνεχίστε να μαγειρεύετε με το υπόλοιπο της θερμότητας.​

Συμβουλές φροντίδας

Η γυάλινη επιφάνεια του σμάλτου όχι μόνο εμποδίζει τα βακτήρια να αναπτυχθούν, αλλά είναι και πολύ εύκολο να καθαριστεί. Τα  μαγειρικά σκεύη της Riess είναι κατάλληλα για το πλυντήριο πιάτων - στο απαλό πρόγραμμα για ποτήρια για καλύτερα αποτελέσματα - . Ωστόσο, συνιστούμε το πλύσιμο με το χέρι για να παραμείνουν λαμπερά τα χρώματα .

Εγχειρίδιο καθαρισμού

    Γεμίστε το σκεύος με νερό ενώ είναι ακόμα ζεστό. Μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα υπολείμματα τροφίμων έχουν μαλακώσει και μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα.
    Εάν  κολλήσει εξαιρετικά ή  καεί το φαγητό, τα  υπολείμματα τροφίμων μπορούν να απομακρυνθούν με λίγο βραστό νερό και υγρό απορρυπαντικό, στη συνέχεια  καθαρίστε με τη λεία πλευρά ενός σφουγγαριού καθαρισμού ή με μαλακή βούρτσα.

Καθαρισμός στο πλυντήριο πιάτων

    Αφαιρέστε τα υπολείμματα τροφίμων πριν την τοποθέτηση στο πλυντήριο πιάτων και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
    Χρησιμοποιήστε το απαλό πρόγραμμα καθαρισμού ποτηριών.

Καθαρισμός με προϊόντα καθαρισμού

    Σας προτείνουμε τον καθαρισμό με υλικά καθαρισμού σε μoρφή κρέμας και μαλακά σφουγγάρια ή μαλακά πινέλα.
    Αποφύγετε τη χρήση βοηθημάτων που είναι πάρα πολύ σκληρά, όπως βούρτσες από σύρμα/χάλυβα, πλύσιμο με μέσα που περιέχουν άμμο και τα σφουγγάρια με κεραμικά σωματίδια καθαρισμού. Αυτά μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια.
    Αν η επιφάνεια εμφανίζει γρατσουνιές λόγω του ότι  χρησιμοποιήσατε τα λάθος μέσα καθαρισμού, αυτό μειώνει τη λάμψη του σκεύους, αλλά το σκεύος μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί ακίνδυνα.
    Μαύρα σημάδια από μέταλλο που γίνονται συχνά από την  τριβή με μαχαιροπήρουνα από ανοξείδωτο χάλυβα,  μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα με ήπια κρέμα καθαρισμού.

Ειδικό Καθαριστικό Για Εμαγιέ Σκεύη 200ml.

Η σωστή αποθήκευση

    Αποθηκεύστε το μαγειρικά σκεύη από σμάλτο πορσελάνη - όπως το γυαλί - αφού έχουν στεγνώσει καλά.
    Σημάδια που προκαλούνται από το σκληρό νερό μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με νερό και ξύδι.

Comments

Log in or register to post comments
Στην κορυφή
Μενού
Κλείσε
Καροτσάκι
Κλείσε
Πίσω
λογαριασμός
Κλείσε