Τα μαντεμένια σκεύη πάνε παντού και μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα!

Χρησιμοποιήστε τα μαντεμένια σκεύη σε οποιαδήποτε εστία μαγειρέματος, εξωτερική ψησταριά/σχάρα ή επάνω στη φωτιά. Στη συνέχεια, πάρτε το σκεύος κατευθείαν στο τραπέζι για σερβίρισμα και διατηρήστε ζεστό το φαγητό σας. Φτιάξτε μπριζόλες χοιρινές, μπριζόλες σχάρας, σοταρισμένα λαχανικά, αυγά τηγανίσματος και μπέικον, ψήστε μπισκότα, κέικ, ψωμί και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας ένα από τα μαντεμένια σκεύη μαγειρικής Lodge. Τα μαντεμένια σκεύη κατασκευάζονται για να διαρκούν μια ζωή. Αν και το μαντέμι / χυτοσίδηρος δεν είναι ένα άφθαρτο υλικό, μπορεί να χειριστεί άριστα τη θερμότητα και να χρησιμοποιηθεί για όλες τις γαστρονομικές σας περιπέτειες. Χάρη στην απίστευτη διανομή θερμότητας από το μαντεμένιο σκεύος Lodge, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, γευστικά ψητά λαχανικά ή ένα τέλειο καρβέλι ψωμιού.

Πώς να κάνετε seasoning σε ένα σκεύος από χυτοσίδηρο στο φούρνο

Πλύνετε το τηγάνι σας
Τρίψτε το τηγάνι με ζεστό, σαπουνόνερο. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε λίγο σαπούνι, καθώς ετοιμάζετε να κάνετε seasoning στο τηγάνι σας στο φούρνο.

Στεγνώστε καλά
Στεγνώστε εντελώς το σκεύος από χυτοσίδηρο με χάρτινη πετσέτα ή πανί χωρίς χνούδι. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνό.

Απλώστε λάδι
Προσθέστε ένα πολύ λεπτό στρώμα λαδιού μαγειρέματος στην επιφάνεια του χυτοσιδήρου σας (μέσα και έξω) με ένα πανί ή χάρτινη πετσέτα χωρίς χνούδι. Μη το παρακάνετε με το λάδι - θέλετε απλώς ένα λεπτό στρώμα, όχι τόσο ώστε να στάζει ή να τρέχει όταν το γέρνετε. Τα λεπτά στρώματα είναι σημαντικά για το ψήσιμο του seasoning στο τηγάνι

Ψήνουμε για 1 ώρα
Τοποθετήστε το στο φούρνο ανάποδα. Τοποθετήστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος ή αλουμινόχαρτο στην κάτω σχάρα. Ψήνουμε στους 230-260 βαθμούς C για μία ώρα. Αφήστε να κρυώσει.

Αφήστε να κρυώσει στο φούρνο
Κλείστε τη θερμοκρασία και  αφήστε το χυτοσίδηρο να κρυώσει στο φούρνο. Αυτό επιτρέπει στο seasoning περαιτέρω προσκόλληση στο σίδερο.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σαπούνι στο μαντεμένιο σκεύος μου?

Το σαπούνι δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήπιο σαπούνι πιάτων για να καθαρίσετε το μαντεμένιο σκεύος σας! Η θωράκιση του μαντεμένιου σκεύους Lodge είναι αρκετά ανθεκτική και μπορεί να αντέξει λίγο σαπούνι, νερό και ένα καλό τρίψιμο με μια βούρτσα

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ μεταλλικά εξαρτήματα στα μαντεμένια σκεύη;

Τα μαντεμένια σκεύη είναι τα πιο ανθεκτικά σκεύος με το οποίο θα μαγειρέψετε ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε εξάρτημα είναι ευπρόσδεκτο - σιλικόνη, ξύλο, ακόμη και μέταλλο. Ξανασκεφτείτε το!

Πρέπει να θωρακίσω το μαντεμένιο σκεύος πριν τη χρήση του?

Η εταιρεία LODGE το έχει κάνει ήδη αυτό για εσάς! Ψεκάζουν ένα λεπτό στρώμα φυτικού ελαίου στην επιφάνεια τους και το ψήνουν σε υψηλή θερμοκρασία σε ένα μεγάλο φούρνο ώστε να θωρακίσουν το αγαπημένο σας σκεύος πριν φύγει από το εργοστάσιο τους.

Τα μαντεμένια σκεύη lodge χρειάζονται ξανά θωράκιση από την εργοστασιακή τους έκδοση?

Ακόμα κι αν το νέο σας σκεύος είναι seasoned και έτοιμο προς χρήση, είναι σημαντικό να το φροντίζετε μετά από κάθε χρήση. Πλύνετε με ζεστό νερό, στεγνώστε το αμέσως και τρίψτε με λάδι - αυτό είναι.

Το μαντεμένιο σκεύος έχει χημική επίστρωση που του δίνει τη μαύρη πατίνα?

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν βαφή για τη μαύρη γυαλάδα, το χρώμα του Lodge είναι 100% φυσικό. Το λάδι ψήνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής του και η μαύρη πατίνα που απομένει είναι μια εναπόθεση άνθρακα που αφήνεται από το λάδι στο τηγάνι.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μαντεμένιο σκεύος σε επαγωγικές εστίες?

Το νέο σας μαντεμένιο σκεύος σας είναι ακριβώς για χρήση στο σπίτι - ή σε - οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, εκτός από το φούρνο μικροκυμάτων.

Όταν χρησιμοποιείτε πλάκες ψησίματος (διπλού καυστήρα) σε μια επαγωγική εστία, θα πρέπει να έχει ένα στοιχείο γέφυρας για να αποτρέπεται η άνιση θέρμανση του σκεύους.

Πώς κάνω seasoning στο χυτοσίδηρο καθώς μαγειρεύω.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να διατηρήσετε το seasoning στο μαντεμένιο τηγάνι σας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να μαγειρέψετε με αυτό. Κάθε φορά που μαγειρεύετε με λάδι, προσθέτετε δυνητικά ένα άλλο στρώμα στο seasoning.

Ορισμένα είδη μαγειρέματος μπορεί να αφαιρέσουν λίγο seasoning, όπως το μαγείρεμα όξινων τροφίμων, η υπερβολική θερμότητα, ή το τρίψιμο με λειαντικά σκεύη ή μεταλικά σφουγγάρια καθαρισμού. Γι ‘αυτό τα απλά βήματα καθαρισμού μας βοηθούν ώστε το μαντεμένιο σας σκεύος να παραμένει ποιοτικό για κάθε μαγείρεμα σας.

Μπορείτε επίσης να κάνετε seasoning το μαντεμένιο σας σκεύος στο φούρνο. Αυτή η μέθοδος προσθέτει ένα πιο ολοκληρωμένο στρώμα θωράκισης σε ολόκληρο το τηγάνι, ενισχύοντας το seasoning με το μαντέμι. Μπορεί να είναι ωφέλιμο να κάνετε seasoning το μαντεμένιο σας σκεύος στο φούρνο μερικές φορές το χρόνο. Συνιστούμε να κάνετε seasoning στο φούρνο όταν επαναφέρετε ένα σκουριασμένο μαντεμένιο σκεύος.

Μαύρες νιφάδες seasoning βγαίνουν από το τηγάνι μου. Τι συμβαίνει?

Μερικές φορές στρώματα seasoning μπορεί να ξεφλουδίσουν από το σκεύος σας από χυτοσίδηρο. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν τα στρώματα seasoning δεν έχουν συνδεθεί πλήρως με το μέταλλο. Εάν το τηγάνι σας ξεφλουδίζει, μην πανικοβληθείτε. Απλώς τρίψτε το με νάιλον βούρτσα ή αλάτι, στη συνέχεια ξεπλύνετε, στεγνώστε το χέρι και τρίψτε με λάδι. Μπορείτε να δοκιμάσετε seasoning στο φούρνο για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό στρώμα seasoning.

Το μαντεμένιο σκεύος είναι για πέταμα αν σκουριάσει?

Ξανασκεφτείτε το! Ενώ μπορεί να εμφανιστεί σκουριά, μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί, απλώς τρίψτε την περιοχή με ατσάλινο μαλλί και ακολουθήστε τα εύκολα μας βήματα για να επαναφέρετε το μαντεμένιο σκεύος σας, όπως ήταν! Για να αποτρέψετε την επιστροφή της σκουριάς, στεγνώστε αμέσως μετά από κάθε χρήση και τελειώστε με ένα ελαφρύ στρώμα μαγειρικού λαδιού.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μαντεμένια σκεύη σε κεραμικές εστίες?

Τα μαντεμένια σκεύη Lodge είναι ασφαλή για χρήση σε διάφορες πηγές θερμότητας, συμπεριλαμβανομένων και των κεραμικών εστιών. Απλώς χειριστείτε το με προσοχή στη μαγειρική εστία - μην το κουνάτε πάνω στην εστία και αφαιρέστε το πάντα μετά το μαγείρεμα

Μπορώ να μαγειρέψω όξινα ή αλκαλικά τρόφιμα σε μαντεμένιο σκεύος?

Αυτά τα τρόφιμα, σε μικρές ποσότητες, είναι ωραία για να τα μαγειρέψετε στο καινούργιο σας μαντεμένιο σκεύος Lodge. Μεγάλες ποσότητες πολύ όξινων ή αλκαλικών τροφίμων μπορούν να καταστρέψουν τη θωράκιση του σκεύους σας, όταν μαγειρεύονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εάν αφαιρεθεί μέρος της θωράκισης, απλώς ακολουθήστε τα βήματά μας για να ξανα-θωρακίσετε το αγαπημένο σας μαντεμένιο σκεύος Lodge.

Ένα squeeze λεμονιού, μερικές κουταλιές της σούπας ντομάτας, μια κουταλιά σάλτσα σόγιας - αυτά τα τρόφιμα σε μικρές ποσότητες είναι εντάξει. Αλλά μεγάλες ποσότητες πολύ όξινων τροφών όπως ξίδι, σάλτσα ντομάτας και εσπεριδοειδή μπορούν να φθείρουν το seasoning όταν μαγειρεύονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το ίδιο ισχύει και για τρόφιμα που είναι εξαιρετικά αλκαλικά, όπως τα φασόλια. Δεν συνιστούμε να μαγειρεύετε αυτά τα τρόφιμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε νέα σκεύη από χυτοσίδηρο, επειδή μπορούν να καταστρέψουν το λεπτό στρώμα seasoning στο τηγάνι. Συνιστούμε να αποφεύγετε όξινα τρόφιμα ή συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους έως ότου το seasoning καθιερωθεί.

Είναι εύθραυστα τα μαντεμένια σκεύη ?

Το μαντέμι είναι απίστευτα ανθεκτικό, αλλά δεν είναι άφθαρτο. Λάβετε υπόψη ότι το μαντεμένιο σκεύος θα σπάσει πριν λυγίσει και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή όπως οποιοδήποτε άλλο σκεύος.

Τι είναι το seasoning?

Το Seasoning είναι ένα στρώμα απανθρακωμένου ελαίου που ψήνεται πάνω στο σκεύος σας από χυτοσίδηρο, σχηματίζοντας ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από τα μαγειρικά σκεύη σας. Είναι αυτό που δίνει στο skillet σας ένα φυσικό, εύκολο στην απελευθέρωση φινίρισμα και κάνει το μαγείρεμα και τον καθαρισμό παιχνιδάκι. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε στο χυτοσίδηρο, τόσο πιο παχύρρευστο γίνεται αυτό το στρώμα λαδιού, μετατρέποντας το τηγάνι σας σε κειμήλιο με πιο ομαλή και πιο σκούρα επιφάνεια μαγειρέματος

Το seasoning στο νέο μου τηγάνι δεν φαίνεται ομοιόμορφο. Είναι φυσιολογικό?

Μερικά σκεύη μαγειρικής μπορεί να έχουν μικρές παραλλαγές στο φινίρισμα seasoning. Αυτές οι παραλλαγές δεν επηρεάζουν την απόδοση του μαγειρέματος και συνήθως εξαλείφονται κατά τη χρήση.

Τι λάδια μπορώ να χρησιμοποιήσω στο seasoning;

Όλα τα μαγειρικά έλαια και τα λίπη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για seasoning, αλλά με βάση τη διαθεσιμότητα, την προσιτή τιμή, την αποτελεσματικότητα και έχοντας υψηλό σημείο καπνού, η Lodge συνιστά φυτικό λάδι, λιωμένο λίπος ή λάδι canola, όπως το σπρέι μας για seasoning

Μαντεμένιο Τηγάνι 26cm

46,99€

Στρογγυλό Μαντεμένιο Τηγάνι 20,32cm

37,99€

Μαντεμένια Πλάκα Ψησίματος 42.5x24

75,99€

Μαντεμένιο Σχαροτήγανο 26cm

53,99€

Στην κορυφή
Μενού
Κλείσε
Καροτσάκι
Κλείσε
Πίσω
λογαριασμός
Κλείσε