BIOBU by EKOBO

Οικολογικά προϊόντα σχεδιασμένα για καθημερινή χρήση, στο σπίτι ή για εξωτερική χρήση. Αυτή η επιτραπέζια σειρά είναι μια εναλλακτική λύση απέναντι στα παραδοσιακά πλαστικά , αναλώσιμα ή εύθραυστα πιάτα. Για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των προϊόντων αυτών, έχει γίνει συνδυασμός βιοδιασπώμενων ινών μπαμπού, ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος , με 100% food-grade μελαμίνη. Τα προιϊόντα αυτά είναι πρακτικά, ανθεκτικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Σχεδιασμένα για όλη την οικογένεια, όπου φέρνουν ακόμα περισσότερο χρώμα στο τραπέζι σας!

What is the difference between BIOBU® eco-composite & other bamboo fiber wares on the market?

In recent years, there has been a wave of bamboo fiber products that have flooded the market. The new players are both bamboo fiber brands or lifestyle brands that have jumped on the green trend by adding a bamboo fiber range to their offer. Like all consumer goods, there is both superior and inferior quality available to consumers. Many of these brands are not informed, nor specialised in what constitutes a safe bamboo composite and some suppliers are either inexperienced in manufacturing bamboo fibreware or they cut costs/increase productivity by shortening the crucial thermopress process which forms and stabilizes the composite. It is imperative to reiterate that bamboo fiber is a safe alternative to traditional plastics, fragile and disposable dishware, and home accessories. EKOBO is proud to report flawless safety results in all areas. We manufacture our custom-designed products with an exclusive partner. Our factory is not only BSCI-compliant in social responsibility, but we work together with our factory, never cutting corners, to manufacture the safest and most premium bamboo fiber goods on the market.

Let’s talk about Biodegradability

Σύμφωνα με τις Πράσινες Οδηγίες της FTC, το μόνο πράγμα που μπορεί να θεωρηθεί βιοαποικοδομήσιμο είναι ένα υλικό που αποσυντίθεται πλήρως στη φύση μέσω βακτηρίων ή άλλων φυσικών οργανισμών εντός ενός έτους - όπως μια φλούδα μπανάνας. Επομένως, κανένα από τα προϊόντα μας δεν θεωρείται 100% βιοαποικοδομήσιμο, αλλά το τμήμα του μπαμπού θα βιοαποικοδομηθεί σε 2-3 χρόνια. Το υπόλοιπο θα αποσυντεθεί με βραδύτερο ρυθμό. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να εξετάσουμε τον πλήρη κύκλο ζωής του προϊόντος - τι συμβαίνει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παραγωγή. Τα προϊόντα μας κατασκευάζονται με περίπου 50% ακατέργαστα απορρίμματα μπαμπού που συλλέγουμε από τοπικά εργοστάσια πιστοποίησης FSC - ένα πράσινο, υπεύθυνο προϊόν. Το μπαμπού είναι ένας πολύ ανανεώσιμος φυσικός πόρος που δεν απαιτεί λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα για να αναπτυχθούν. Επίσης, οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του προϊόντος μας καταναλώνουν λίγο νερό και ενέργεια. Τα προϊόντα μας κατασκευάζονται με θερμοκαταστολή (ή θερμότητα). τα μηχανήματά μας λειτουργούν χειροκίνητα και μετά κάθε προϊόν γυαλίζεται και συσκευάζεται με το χέρι. Τέλος, η A5 ρητίνη πρόσδεσης που είναι ασφαλής για τα τρόφιμα καθιστά τα προϊόντα μας ανθεκτικά, επαναχρησιμοποιήσιμα και ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων. Είναι μια πραγματικά εναλλακτική λύση για τα παραδοσιακά προϊόντα πλαστικού μίας χρήσης.

Eco Designed

FSC ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΠΑΜΠΟΥ
Η EKOBO επέλεξε το μπαμπού επειδή είναι ένας από τους πιο ανανεώσιμους πόρους στον πλανήτη μας. Έχει καταγραφεί ότι το μπαμπού μπορεί να μεγαλώσει έως ένα μέτρο την ημέρα. Δεν απαιτεί λίπασμα, φυτοφάρμακα ή ζιζανιοκτόνα. Ένα πραγματικό οικολογικό θαύμα, αναγεννάται χωρίς ζημιά στο φυτό ή στο περιβάλλον του. Το μπαμπού μας συλλέγεται ως απορρίμματα πριονιδιού από επιλεγμένα εργοστάσια παραγωγής chopstick που βρίσκονται πολύ κοντά στο εργοστάσιο των αποκλειστικών συνεργατών μας.
CORK
Η παραγωγή φελλού είναι βιώσιμη λόγω του ότι το δέντρο δεν κόβεται για να αποκτήσουμε τον φελλό, μόνο ο φλοιός απογυμνώνεται για τη συγκομιδή του φελλού. Το δέντρο συνεχίζει να ζει και να μεγαλώνει. Ο φελλός που χρησιμοποιήσαμε στα σχέδιά μας κατασκευάζεται συνδυάζοντας τα απόβλητα (κόκκος φελλού και σκόνης) βιομηχανικής παραγωγής φελλού και μια εγκεκριμένη από LFGB ρητίνη ασφαλή για τρόφιμα.
GOTS ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΓΑΝΙΚΟ ΒΑΒΑΚΙ
Επιλέξαμε οργανικό βαμβάκι για τα υφάσματα μπάνιου και τα σφουγγάρια γιατί απαιτεί πολύ λιγότερο νερό από το συμβατικό βαμβάκι. Το κύριο όφελος του οργανικού βαμβακιού, ωστόσο, είναι ότι οι καλλιέργειες δεν αντιμετωπίζονται με φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα ούτε γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ). Αυτή η πρώτη ύλη είναι απαλλαγμένη από τοξίνες που είναι επιβλαβείς για τους αγρότες, τους τεχνίτες, τους καταναλωτές και ολόκληρα τα οικοσυστήματα άγριας πανίδας.
RePET
Οι τσάντες μας είναι κάτι περισσότερο από όμορφες. Είναι κατασκευασμένες με RePET που σημαίνει ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Το PET είναι ένα ισχυρό, ανθεκτικό, πολύ ανακυκλώσιμο πλαστικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπουκαλιών σόδας, μπουκαλιών νερού και βάζων τροφίμων. Το RePET παράγεται με τη συλλογή, τη διαλογή και την ανακύκλωση PET, και στη συνέχεια τη μετατροπή του υλικού σε νιφάδες. Κάθε χρόνο απορρίπτονται δισεκατομμύρια μπουκάλια PET πρώτης γενιάς. Το RePET βοηθά στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και τα απομακρύνει άμεσα από τους χώρους υγειονομικής ταφής. Η παραγωγή ανακυκλωμένου πολυεστέρα PET χρησιμοποιεί 2/3 λιγότερη ενέργεια και περίπου 90% λιγότερο νερό από την παραγωγή παρθένου πολυεστέρα. Η χρήση περισσότερου ανακυκλωμένου πολυεστέρα μειώνει την εξάρτηση από το πετρέλαιο (δεν απαιτείται νέο πετρέλαιο για την παραγωγή rePET).
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FSC?
Το Forest Stewardship Council (FSC) είναι ένας ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε για την προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των παγκόσμιων δασών. Η ετικέτα FSC παρέχει μια αξιόπιστη σχέση μεταξύ υπεύθυνης παραγωγής και κατανάλωσης δασικών προϊόντων.
ΣΙΛΙΚΟΝΗ
Έχουμε προσθέσει καπάκια σιλικόνης και λεπτομέρειες στα προϊόντα μας , καθώς είναι μια ευέλικτη, μακροχρόνια, ασφαλέστερη εναλλακτική λύση από το πλαστικό με άφθονους πόρους. Το μόριο σιλικόνης αποτελείται από πυρίτιο, οξυγόνο και χαλαζία, το οποίο είναι το πιο κοινό συστατικό της άμμου. Η σιλικόνη δεν σκληραίνει, σπάει, ξεφλουδίζει, θρυμματίζεται ή δεν γίνεται εύθραυστη με την πάροδο του χρόνου, ούτε υποστηρίζει την ανάπτυξη μύκητα, μούχλας ή βακτηρίων. Είναι μη τοξικό, άοσμο - δεν περιέχει BPA, λάτεξ, μόλυβδο, φθαλικούς εστέρες και μπορεί να ανακυκλωθεί 100% σε επιλεγμένες τοποθεσίες χωρίς επικίνδυνα απόβλητα.

Oeko-Tex & GOTS Certifications

Τα  υφάσματα της Oeko-Tex είναι πιστοποιημένα ως απαλλαγμένα από επιβλαβείς χημικές ουσίες. Το Global Organic Texto Standard (GOTS) είναι το παγκοσμίως κορυφαίο πρότυπο επεξεργασίας υφασμάτων για οργανικές ίνες, συμπεριλαμβανομένης της οικολογικής και κοινωνικής ευθύνης που υποστηρίζεται από ανεξάρτητη πιστοποίηση ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων

Get yours Now !

Στην κορυφή
Μενού
Κλείσε
Καροτσάκι
Κλείσε
Πίσω
λογαριασμός
Κλείσε